Complete uitvaartbegeleiding in Heiloo en omgeving

Capella Uitvaartverzorging in Heiloo neemt u zoveel mogelijk zorgen uit handen. Onze dienstverlening reikt verder dan de praktische zaken die voor een uitvaart geregeld moeten worden.
Voorzorg

Het leven zit vol onvoorspelbaarheden, maar sommige dingen zijn een gegeven. Voor mensen kan het een geruststellende gedachte zijn als ze weten dat wanneer ‘het’ moment daar is, alles goed is geregeld.

In een persoonlijk en kosteloos gesprek nemen we alles met u door over uitvaartmogelijkheden. Dat kan bij u thuis, 's avonds of in het weekend, zodat uw kinderen eventueel bij het gesprek aanwezig kunnen zijn. Soms zijn er meerdere gesprekken nodig, of wilt u na verloop van tijd het een en ander aanpassen. Bij Capella Uitvaartverzorging is dat allemaal mogelijk.
Verzorging overledene

Capella Uitvaartverzorging is gediplomeerd restaurateur van overledene. We zijn bevoegd om de overledene te verzorgen, eventueel met behulp van familieleden.

Het kan nabestaanden in het verwerkingsproces helpen om hun dierbare op deze wijze van eervolle dienst te zijn.

En dan is er ook nog de thanatopraxie ofwel lichte balseming. De lichaamseigen vloeistoffen worden dan vervangen door een conserverende vloeistof. De behandeling is ook thuis mogelijk en wordt door een thanatopracteur gedaan.

De voordelen zijn; een opbaring zonder koeling, lichaam blijft op kamertemperatuur, eventuele verkleuringen verdwijnen en het lichaam blijft natuurlijk aanvoelen.
Mogelijkheden opbaren

Het opbaren van de overledene kan thuis of in een van de uitvaartcentra in Heiloo, Limmen, Akersloot, Alkmaar, Egmond aan Zee, Heerhugowaard of een andere locatie naar wens. Woon- en zorgcentra hebben tegenwoordig ook goede voorzieningen voor opbaringen, zoals een aula.

Capella Uitvaartverzorging controleert de locatie van de opbaring dagelijks en neemt elke dag contact op met de nabestaanden voor begeleiding en een luisterend oor.

"Een gesprek of bezoek, omdat het afscheid nadert. Het kan onrust wegnemen als u vertrouwen hebt dat alles goed geregeld wordt. Zo kunt u uw eigen rouwcirculaire bijvoorbeeld zelf ontwerpen en samenstellen. Een bezoek vooraf kan soms ook leiden tot stervensbegeleiding, als u dat wenst."

Bespreking van de uitvaart

Het bespreken en regelen van een uitvaart kan bij u thuis of bij Capella. Door de vele jaren ervaring en goede persoonlijke contacten met de medewerkers van lokale kerken, begraafplaatsen en crematoria in Heiloo en omgeving is een uitvaart soepel en snel geregeld.

Ook bijkomende zaken als rouwkaarten moeten snel en goed verzorgd worden. Bij ons kunt u de rouwkaart volledig naar wens laten maken. Met een eigen studio en een ervaren illustrator/grafisch vormgever in huis, kunnen wij een circulaire en advertentie, geheel naar uw persoonlijke smaak vormgeven en vervaardigen.
Nazorg

Na de begrafenis of crematie staat uw hoofd niet naar het regelen van allerlei praktische zaken. Toch moet er nog van alles geregeld worden. Van verzekeringspolissen tot aan de afspraak bij de notaris. Capella Uitvaartverzorging helpt u hier graag bij. Ook het regelen van een dankbetuiging en de begeleiding bij de asverstrooiing valt onder onze nazorg.

Verdriet slijt niet, het moet een plekje krijgen. Het is heel belangrijk voor het verwerken van het verlies om uw verhaal te kunnen doen. De uitvaartbegeleiding van Capella stopt niet na de uitvaart. Als u behoefte heeft aan een luisterend oor of even samen een kopje thee wilt drinken brengen wij u graag een of meerdere bezoeken.
Extra informatie

Capella Uitvaartverzorging biedt u via de volgende links meer informatie over rouwvervoer en uitvaartkisten:

  • Marcel Bakkum Rouwvervoer
  • DZU uitvaartkisten
Image
Capella Uitvaartverzorging

E.J. Potgieterweg 27
1851 CG Heiloo 
T: 072-5320345
E: info@capella-uitvaartverzorging.nl
KvK-nummer: 37078159
Openingstijden

U kunt mij dag en nacht bellen.
Image